به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رسانه های ژاپن، این روباتهای معدنچی قادر به کاوش در عمق آب و بهرهبرداری از منابع غنی و کمیاب معدنی بستر اقیانوس هستند.
شرکت ملی نفت، گاز و فلزات ژاپن (جوگمک) تصمیم گرفته که تا 10 سال آینده این طرح را عملیاتی کند و به کمک روباتهای کنترل از راه دور به حفاری در عمق 2000 متری دریا بپردازد.
با کمیابتر شدن برخی مواد معدنی در سرتاسر جهان، برخی متخصصان به فکر بهرهبرداری از منابع صعبالوصول زیر دریا افتاده اند هر چند که این کار با دشواریهای عظیمی روبروست.
از مواد معدنی کمیاب در تولید محصولات گوناگونی از خودروهای کممصرف گرفته تا باطری، تلفن همراه و تلوزیونهای السیدی استفاده میشود.
جوگمک تصمیم گرفته تا بخش اصلی فعالیت خود را بر آتشفشانهای بستر دریا متمرکز کند. دهانه آتشفشانهای زیردریایی در نزدیکی جزایر ایزو و اوگاساوارا در جنوب توکیو و همچنین در حوالی جزایر اوکیناوا در جنوب ژاپن همواره در حال بیرون دادن این مواد معدنی کمیاب هستند.
متخصصان ژاپنی همچنین اعتقاد دارند که بستر اقیانوسها ممکن است حاوی فلزات گرانبهایی همچون طلا و نقره و نیز "یخ شعلهور" (هیدرات متان که از آن به عنوان نسل بعدی سوخت نام برده میشود) باشد.
هزینه پروژه ساخت این روباتها در حدود 360 میلیون دلار برآورد شده است و پیشبینی میشود که ظرف 10 سال آینده به بهرهبرداری برسد.
نظر شما